LARP Majčin Gaj: Što trebate znati o igri i lokaciji?

LARP Majčin Gaj je višednevna bojna igra sa questovima, elementima lova na blago i misterije. Bit će nastavljene mnoge priče započete na prethodnim LARP-ovima na istoj i drugim lokacijama (Ivanovac, Žumberak, Lipa). Neke će biti okončane i razriješene, neke započete.

Igra se po Amtgard 7.5 pravilima, uz ove modifikacije:

• magija ne djeluje od zalaska do izlaska Sunca; čini bačene prije zalaska prestaju djelovati sve do izlaska

• moguće je kombinirati djelovanje dvije različite čarolije, uz prethodnu najavu i konzultaciju s game masterom

• igrači nisu obvezni nositi oznake klase

• dozvoljeno je igranje vukodlaka i vampira kao ekstenzija drugih klasa

Pravila služe tek za rješavanje eventualnih sporova. Naglasak je na igranju uloga i uživljavanju u likove te međusobnim odnosima i interakcijama. Stoga je bitno da što detaljnije razradite svoje likove i game masteru date što više pojedinosti relevantnih za igru.

Budući da je roleplaying ključan dio igre, poželjno je da u njoj sudjeluju igračice i igrači spremni i voljni da se time bave. Želite li samo roštiljati i cugati u šumi, LARP Majčin Gaj nije pravo mjesto za vas.

Kotizacija za prijave do 15. kolovoza iznosi 40 kn, do 20. kolovoza 50 kn, a iza toga 75 kn.

Igru organizira i vodi Miroslav Wranka Siro (a.k.a. Ilija Majčin).

Gdje je Lubena?

Lubena je malo selo blizu Vrbovca, u smjeru Bjelovara, pedesetak kilometara od Zagreba. Na ovom Google Maps zemljovidu možete vidjeti kako doći do njega od Križevaca i Vrbovca.

Ako idete vlakom, trebate sići ili u Vrbovcu ili na postaji Gradec. Javite se ranije i netko će doći po vas. Ako ste avanturistički raspoloženi, od postaje Gradec do Lubene ima 45 minuta pješke. Javite se za upute.

Dolazite li autom iz Zagreba, od istočnog izlaza iz grada krenite autocestom prema Varaždinu do čvora Sveta Helena. Siđite i krenite u smjeru Vrbovca.

Vozite brzom cestom dok ne dođete do kraja, gdje će vas dočekati T-raskršće. Na njemu skrenete desno. Vozite do prvog idućeg križanja, gdje treba skrenuti lijevo (oštro skretanje, kod ploče na kojoj piše ŠRC Graničar).

Kratko vozite do Lubene. U samom mjestu skrenete desno prije mosta s razvaljenim branicima, kod kuće s lavovima na ogradi.

Slijedite šljunčani put, koji skreće lijevo prije igrališta NK Lubena. Prođite igralište, skrenite desno i vozite uzbrdo. Kad dođete do drvene ograde, počnite gledati desno jer bi nas uskoro trebali spaziti.

Ako nemate prijevoz, javite se – obično se nađe mjesta kod drugih igrača.

Adresa na kojoj je kuća pored koje igramo je Lubena 69. Naše domaćice zovu se Andrea Knapić i Vedrana Fugaj. Vjerojatno će za vikend tamo biti samo Vedrana. Konjima i drugim domaćim životinjama se nemojte približavati, niti ih dirati bez dozvole domaćica.

Kad doći?

Igra službeno počinje 27. kolovoza u 21 sat. Bit ću na terenu već od 17 sati, kako bih pripremio igru i pomogao pri podizanju tabora.

Igra se neće službeno odvijati u subotu, 28. kolovoza, od 8 do 15 sati. To je razdoblje predviđeno za odlazak na kavu, po namirnice i slične uz igru nevezane aktivnosti. Ako netko želi, može nastaviti igrati i tijekom te stanke.

Što ponijeti?

Ponesite sve što bi inače nosili na LARP: šator, opremu za kampiranje, hranu, piće, sve što vam treba za igru. U mjestu Lubena postoje restoran, birc i trgovina. Pripremamo pečeno prase, pa ako ste zainteresirani za sudjelovanje u gozbi – javite.

Pitanja?

Siro

Pročitajte još i:
Što je LARP Majčin Gaj i što želi biti?

LARP Majčin Gaj: Kratak pregled nedavne povijesti

Drhtite, ponosne zemlje Zapada!
Što sve treba za LARP?

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s