Prva LARP trgovina u Hrvatskoj

Znate kako kažu da u svakoj laži ima pola istine? A sjećate se što je Ognjeni Mač napravio za prvi april? E, pa, sad slijedi dio s istinom: Ognjeni Mač

playtesta Calimacil oružja sa željom da ih u konačnici i uvede na svoje događaje. Stoga, kako bi se olakšala nabava tog oružja, a sigurna sam i još puno lijepih dodataka za LARP u budućnosti, Ivan Žalac (Naz), tajnik OM, postao  je distributer Calimacil oružja za Hrvatsku te otvorio prvu LARP trgovinu u Hrvatskoj:  Arwen LARP Shop.

Oružja su zbilja lijepa, a ovdje možete vidjeti sve tehničke karakteristike uključujući i njihovu izdržljivost.

Eh sad, vjerojatno se pitate koliko su sigurna? Svi se najviše užasavamo ozljeda posebno onih nanešenih oku. Vrh Calimacil oružja izgleda “špićasto” i svakako ilegalno po našim standardima. S druge strane, evo što sam Naz kaže o tome:

Koliko su sigurna, to nam dosadašnja iskustva korisnika i EU certifikati garantiraju. Stvari nisu uvijek onakve kakve se čine na prvi pogled, tu je uključeno dosta fizike i konstrukcije kako bi oružja bila sigurna i trajna.

Prema EU ceritifkatu?

Prema EU certifikatu, njihova oružja su sigurna da se s njima mlate djeca od 4+ godine.

Dobro, ali to ne garantira da netko neće imati ozljeđeno oko, ako se zadesi.

Vrh možda ima manji promjer od našeg, ali će se flexati i neće napraviti toliko težak eye damage kao što bi napravilo naše oružje sa istom geometrijom vrha ako netko popuši stab u očnu jabučicu jer će većina sile otići sa strane.

Googlajte Calimaci+eye+injury. Ništa.

A evo što kažu i stranici (ako našem čovjeku ne vjerujete!):

The tip is designed to stop at the eye socket; if you get hit in the eye you’ll feel it but your eye won’t get gouged. Finally, the extra thickness helps distribute the force of any blow, lessening the impact of each strike.

 

Jedini problem mogla bi vam predstavljati cijena (ako već dosad niste pali sa stolca). No budući da su vrlo izdržljiva ( i s obzirom na intenzitet larpanja u RH) moći ćete ih koristiti godinama i u krajnjoj liniji prodati kada vam dosade/pronađete ljepša/odustanete od LARP-a.  O tome je Naz još rekao i ovo:

Spužva koju koriste je daleko otpornija, žilavija i izdržljivija od karimata i izlivena je u jednom komadu sa ostatkom oružja (nema ljepila, nema spojeva, nema slabih točaka). Sa time da kod njihovih oružja vrh postaje progresivno fleksibilniji i može se saviti bez beda.

Trenutno je otvorena prijava za prve narudžbe, koja bi bila idući tjedan u srijedu (13.4.).  Iako je ovo vrlo brzo, čim je narudžba veća cijena je manja. Za više detalja o proizvodima i cijenama možete pogledati na forumu Udruge Ognjeni Mač pod ovim topicom ili na Facebook stranici Arwen LARP Shopa.

Komentari? Kritike?

Oglasi

7 thoughts on “Prva LARP trgovina u Hrvatskoj

 1. Hvala na odličnom članku! Sigurnosni standard koji se spominje a koji ova oružja zadovoljavaju je CE EN-71. Mislim da što se tiče sigurnosti dobro je reći da snažan udarac ovim oružjem boli manje od snažnog udaraca većine naših oružja – a ne može vam se dogoditi niti da vas pogodi gola jezgra. Svaki dio oružja je siguran i trajan.

  Planiramo da test oružja traje oko godinu dana na LARP događajima Udruge Ognjeni Mač. Prva narudžba je ovako rano kako bismo bili sigurni da će oružja stići na vrijeme za Jasku 7.

 2. super!
  ali!
  nemam potrebu kupit mač takav dok skoro svi ljudovi imaju onakve kakve imaju.
  jer kakve mi koristi od njega!? kak se borit s nekim?
  no nadam se da će ekipa kupovati pa onda i ja neš kupim tipa:
  Black Bart, Pirate Sword 95cm
  Naval Hanger Sword
  dakle tip mača koji me zanima je sablja. ima?

 3. Mačevi su kompatibilni s našim boffer oružjem, jedino što će se malo teže parirati dvoručna boffer oružja zbog mase, ja planiram raditi isto što i larperi u nordijskim zemljama, za masovne borbe korisiti boffer, a ovaj imati na leđima, kad je duel ili 1v2, nesto u tom stilu, onda potegnuti ovaj s leđa jer ti daje veliku prednost zbog svoje male težine, pa je puno brži.

  još jedna stvar, htio bih napomenuti da mi playtestamo ravne mačeve i buzdovane, ne sablje i sve što ima zakrivljeni/špicasti vrh

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s