Rajski Vrhovi XIV 3. – 5. lipnja 2011.

Donosimo vam detalje za prve Rajske Vrhove ove godine!

Kao i svaki put, Vrhovi će se održati u naselju Budinjak na Žumberku. Kartu do tamo možete vidjeti ovdje.

Kotizacija će ove godine iznositi 65 kuna. Potrebno ju je platiti do 26. svibnja organizatoru Ivi Turku, a to možete svaki četvrtak u svibnju od 20 do 22 sata u pivnici Tomislav. Oni koji kotizaciju ne plate do tad, a dođu na događaj, platit će 75 kuna. Za one koji dolaze iz dalekih krajeva imamo lijepu vijest: aAko putujete više od 300 km oslobođeni ste plaćanja kotizacije!

Kotizacija pokriva iznajmljivanje terena, kampiranje na njemu, te korištenje WC-a u seoskoj gostioni 3 dana.

Također se morate prijaviti za događaj (sebe i svog lika, that is), do 25. svibnja, tako da ispunite ovu prijavnicu i pošaljete ju na larphr@gmail.com ili na ivo.turk@pilarp.hr. Tako će i svaki igrač dobiti uvodnu priču za svog lika.

Pravila ima poprilično, no vrijedi ih pročitati kako bi se svi odlično zabavili.

  1. jedina out of game mjesta su šatori i auti
  2. maloljetnicima je pristup zabranjen. Iznimka je ako je maloljetnik u patnji roditelja ili staratelja, a iznimku unaprijed mora odobriti organizator događaja. Ukoliko organizator nije unaprijed odobrio boravak maloljetnika u pratnji roditelja ili staratelja, maloljetna će osoba biti udaljena s događaja bez obzira na bilo što
  3. igra se po pravilima Amtgard 7,2 hrvatski prijevod, uz pripadajuće nadopune pravila (Dor un Avathar 8. edicija). Odstupanja od navedenih pravila ima, ali su minorna, beznačajna i načelno nebitna
  4. ostala pravila na događaju možete pročitati ovdje
  5. lente su obavezne!
  6. final death na ovom događaju ne vrijedi (dakle, konačna smrt vašeg lika nije, pa,  konačna u pravom smislu riječi. Samo do drugog događaja. 😉 )
  7. događaj vrijedi 3 boda/tokena

Također je važno da znate još nekoliko stvari:

  • Imajte na umu da se teren nalazi na oko 780 m nadmorske visine i da se vremenske prilike jako brzo drastično mogu promijeniti. Budite spremni na sve moguće i nemoguće vremenske uvjete, od sunca do proloma oblaka i grmljavinske oluje. Budite spremni na temperature od 5 do 35 stupnjeva C. Gledajte vremensku prognozu. Ove godine sklanjanje u seoskoj gostionici za vrijeme kiše nije moguće. Eventualno je možda moguće ako za to posebno platite vlasnici gostionice, no napominjem da to nije dogovoreno.
  • Svaka je osoba dužna imati vlastitu opremu za kampiranje, opremu za igranje, piće i hranu. Na Budinjaku nema vodovoda, pa svu pitku vodu morate nositi sa sobom. Najbliži dućan je udaljen od mjesta igre oko 30 minuta autom, tako da ne računate da ćete gore moći bilo što kupiti. Sve što vam treba ponesite od doma.
  • Ove će godine uz quest/questove, noćni lov i bojni turnir biti još bojnih igara.

Glavni organizator Rajskih Vrhova je Ivo Turk, aka. Zlatko pl. Kramparić. Ako ga želite kontaktirati javite mu se na mail: ivo.turk@pilar.hr ili mobitelom na 092/2718882; 095/8083653. Također pitanja slobodno možete ostaviti u komentarima. Javite se i na Facebook događaju, kliknite taj dolazim! 😛

Pomoćnici u organizaciji su: Zoran Vlahović, Silvio Klaić i Ana Racković.

Organizator i njegovi backup pozivaju vas da ako imate ideju za quest, side quest ili bilo što slobodno mu se može javiti i iznijeti svoje ideje.

Konačno, organizator je za vas pripremio uvodnu priču, kako bi vam dočarao stanje i okruženje u kojem se Rajski Vrhovi nalaze.

U zadnje se vrijeme mnogo toga dogodilo na Rajskim Vrhovima i u okolnim zemljama. Prošle su godine Rajski Vrhovi bili opustošeni nekoliko puta. Prvi puta su u grad provalili ljudi-gušteri koji su se htjeli osvetiti županu Zlatku Krampariću zato što je on prije toga anektirao Labuđu Rijeku gdje su oni obitavali. Potom su grad pustošili orci iz okolnih šuma i naposljetku vampiri iz dalekih sjevernih zemalja. Grad je jedva preživio. Stoga je župan Zlatko Kramparić odlučio oko grada sagraditi dvostruke zidine kako se slične situacije više nikada ne bi ponovile. Od sada će ulaz u grad biti strogo kontroliran, a naoružana će straža uvijek bdjeti na ulazu u grad.

Župan je potvrdio svoje savezništvo sa Klanom Gavrana i Issarinskim klanom. Također je župan dodijelio samostalnost nekadašnjem svojem naselju Sunčev Potočić. Za uzvrat žitelji Sunčevog Potočića obvezali su se Rajskim Vrhovima u zamjenu za trajnu neovisnost, dati jedno pečeno prase i bačvu piva (po mogućnosti pšeničnog).

Sve u svemu sretno je doba za Rajske Vrhove. Nakon lanjskih devastacija grad je napokon obnovljen i zidine su izgrađene. Zima je završila, a ljeto je na vratima. Izgleda da je sjetva iznimno uspjela i u slavu toga stanovnici Rajskih Vrhova kane napraviti obred plodnosti u zahvalu boginjama i bogovima za uspješnu sjetvu. Obred je i molitva za uspješnu žetvu koja tek nadolazi.

Jedan je rog smrti i potpunog uništenja uništen, a drugi o kojem drevni zapis govori još nije niti pronađen. Jednako tako nije pronađena niti sveta kaciga bogova koja bi nalazniku dala gotovo pa božanske moći. Glasi o tim predmetima proširili su se nadaleko izvan granica poprilično izoliranih i zabitih Rajskih Vrhova. Sve se češće javljaju stranci koji ovuda dolaze i raspituju se o navedenim predmetima. Teško je razlučiti tko od njih ima kakve namjere.

Moć Barbara iz klana Gavranova je osnažila nakon ubojstva Boga Kralja. Vijesti koje dolaze sa istoka su uistinu šokantne. Zapravo nitko pouzdano ne zna što se zapravo zbiva u Istočnoj (Mo)/(A)narhiji. Pojas je i dalje nesiguran.

U takvim okolnostima, župan Zlatko želi svakako očuvati red, mir i svojevrsno blagostanje u svojoj županiji.

Želimo vam odličnu zabavu i nadamo se da se vidimo gore! 🙂

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s