Terra Nova – novi Larp u Hrvatskoj

Terra Nova je novi fantasy LARP projekt koji se pokreće u Hrvatskoj. Za razliku od dosadašnjih LARP-ova baziranih na Amtgardu, Terra Nova će biti bazirana na pravilima najvećeg svjetskog LARP-a, ConQuest of Mythodea. Po prvi puta u Hrvatskoj imati ćemo moderan europski LARP na kojemu se mogu koristiti latex i Calimacil oružja.
Ovo je moguće zbog drugačijeg sustava borbe u odnosu na ono što smo do sad navikli. Kao manje sportski i uz više uključenog roleplaya, ConQuest sistem borbe predstavlja jednu od mnogih zanimljivih razlika u ovom za nas novom LARP sistemu.
No zbog tih razlika ConQuest sistem nije kompatibilan sa Amtgard ili Ognjeni Mač pravilima. Stoga će Terra Nova biti odvojeni LARP, sa novim likovima, novom pričom i novim svijetom u odnosu na dijeljeni svijet koji koriste sadašnji hrvatski LARP-ovi.
Možda je bitno napomenuti i što Terra Nova LARP neće biti. Neće pokušati napraviti revoluciju na hrvatskoj LARP sceni, neće pokušati mijenjati pravila na drugim LARPovima, i (upravo zato što je odvojen po pitanju svijeta i likova) neće biti mjesto na kojemu će likovi rješavati sukobe iz nekih drugih LARPova pod nekim drugim uvjetima.
Biti će nešto novo, zabavno i jednostavno, u duhu high fantasy-a. Za igrače koji počinju od nule, pravila su jednostavna za naučiti (jednostavnija od Amtgarda), a i sam svijet i priča počinju ispočetka. Raditi će se na tome da igra bude zanimljiva kako velikom broju postojećih igrača, tako i široj publici kojoj se možda Amtgard sistem ne dopada.
Planira se jedan veliki Terra Nova LARP godišnje – očekujte ga ove godine u lipnju. Biti će službeno najavljen sa svim detaljima kroz par tjedana.
Ono što nam dolazi prije toga je uvodna gozba koja će se održati 17.3.2012. na lokaciji Banov Brijeg. Ovo će biti kratak događaj (18:00 – 23:00), u opuštenoj atmosferi, na kojemu će se igrači moći upoznati sa pozadinskom pričom koja će prethoditi velikom događaju u lipnju. Drugi razlog gozbe je da se novo napravljeni likovi mogu međusobno upoznati. Treći razlog je jednostavno slavlje – koliko iz in-game razloga, toliko i iz off-game razloga, obzirom na nekoliko rođendana koji se događaju u to doba i u poslijednje vrijeme sve popularniji dan sv. Patricka.
Također, u veljači se planira organizacija jedne demonstracijske igre preko vikenda.
Prijava na Terra Nova intro gozbu radi se preko http://terranovalarp2012i.eventbrite.com/ – ovo je prijava igrača da dolazi, ne prijava lika. Izvodi se po sistemu ulaznica – jednostavnom registracijom možete pokupiti svoju besplatnu ulaznicu (ili donirati). Ovaj sistem će olakšati i ubrzati proces prijave na LARP u budućnosti, a gozba je idealna prilika za upoznavanje s njim. Likove koje ćete igrati možete prijaviti e-mailom prije događaja ili na samom događaju – detalji će biti objavljeni uskoro.
Svi koji žele znati više mogu posjetiti http://terranova.crolarper.com, gdje postoji i forum/mailing lista.
Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s