Smucanje po terenima – Krvomeđe

Zadnji put sam se dotakao Rajskih Vrhova, ovaj put ćemo opet Ivin teren staviti na tapetu: Krvomeđe!

krvome_e_l_1Krvomeđe… pogranično područje, gdje krv teče… kao med! ;D
Jedina međunarodno priznata teritorajalna jedinica u nas ‘Rvata, a bome i u susjedstvu.
Ali pustimo to sada, ne pišemo sada priču Krvomeđa nego se osvrćemo na teren, njegove prednosti i mane.
Dakle, smjestio se u Zagrebu, podno nasipa u blizini toplane, točnije kvart Savica, nekih 2.5-3km zapadno od Mosta Mladosti. Koliko čujem, nekad u dalekoj prošlosti dok su bogovi hodali zemljom, a posjedovanje bilo kakve opreme osim mača se smatralo prestižem, igralo se s druge strane nasipa koja je po mom mišljenu izuzetno zanimljiva i puna potencijala. Šumarci i jezerca, livadice i grmlje…  Ali tamo ne igramo pa ništa od toga… bilo bi lijepo doduše, jelda?

Trebat će vam makar pola sata pješkice, koliko će to biti ugodno iskustvo ovisi o vama, koliko geara nosite, 1-2 mača, koplje, štit i nešto malo oklopa, naravno roba za presvući se jer ćete se oznojiti i nešto za piti, ipak se ide trčati 2 sata. Naravno ovisi i o vremenskim uvijetima, zimi će vas na nasipu propuhati ako ima vjetra i temperature budu ugodnih od -5 do nula, a ljeti će vas sunce upaliti jer nema apsolutno nikakvog zaklona. S kišom sretno… Ono što hoću reći, iako se može doći pješke jer nije baš daleko, nije preporučljivo ako nemate auto, onda nemate ni izbora osim nadati se da neki motorizirani frend ima razumjevanja, hehe.
krvome_e_v_1_2Pješaci neće biti baš zadovoljni, dok s druge strane ja kao vozač uživam ići, mogu se dovesti do samog terena i UVIJEK imam gdje za stati i ne plaćam parking! Može li bolje?

Za razliku od drugih terena koji se koriste za kratke larp događaje, kao npr. dvije lokacije u Maksimiru, ovaj je jako izoliran i nema ljudi, što nama društvenim izopćenicima paše, jer nitko neće blejati u nas dok se mlatimo spužvom.

S obzirom na to da je uz Savu, teren je jako često vlažan i ima blata, koje neki put zna biti opasno, jer ako u trku ugazite na njega…klizavo ko led… Fijuuu!

Igra se na livadi, bez stabala, bez grmića, bez zapreka, što je po mom mišljenju i dobro i loše, ovisi o onome što nam treba. Za velike borbe je teren dobar, ali s druge strane, ljeti sunce, zimi vjetrometina… a nije baš da imamo velikih borbi, tako da je u konačnici mislim bitno kakav tko ima ukus.

Negativne strane:

  • Izoliranost – ukoliko nemate auto, sreto sa žicanjem prijevoza
  • Vlaga – stalno je vlažno, pa ima blata, koje zna biti ubitačno klizavo
  • Otvoren teren – nema zaklona od: sunca, vjetra, kiše, također se nema gdje skrivati, šuljati ili išta slično

krvome_e_v_1_1Pozitivne strane:

  • Izoliranost – nema puno prolaznika pa se ima donekle privatnosti malo
  • Parking – vjerujem da će svi vozači cijeniti činjenicu da mogu doći do samog terena s autom i mogu računati na to da će ga imati gdje parkirati bez da išta plaćaju
  • Otvoren teren – idealan za veće bitke jer nema zapreka, samo fina ravna livada po kojoj se možeš bacati koliko god hoćeš bez straha da ćeš se nabiti na kamen, korjen, granu ili nešto slično… eventualno na razbijenu staklenu bocu, ali koliko čujem uspjeli su mu spasiti drugo oko pa nema straha. 😛

Mislim da ću zaključiti s istom mislim kao i prošli članak, teren ima svojih prednosti i svojih mana, jedino pitanje je koji vas aspekt više interesira i kako će se iskorsititi ono što je ponuđeno.

Bliss

Kolumnu Smucanje po terenima možete pratiti ovdje!

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s