Sine Requie larp – partizani, zombiji i Talijani u Istri

Buje

Srce Istre će ovo ljeto (uz turiste) pokušati osvojiti vitezovi  Svetog Imperija – papinske sile koja je one davne 1944. godine, nakon dana D, doživjela nešto sasvim drugačije od onog što naša povijest pamti – Europu je preplavio val zombija. Ona sada stoji podjeljena između 4 velika područja: 4. Reicha nacista, Sanctum Imperium – fanatične Italije s papom na čelu i vitezovima u sjajnim oklopima, dalekog ruskog Z.A.R.-a, te Izgubljene zemlje kojom bauljaju još poneki preživjeli jadnici. I zombiji, naravno.

Talijanski larp, Sine Requie, organizira troje talijanskih larpera koji su za lokaciju svog događaja odabrali napušteno istarsko selo blizu mjesta Buje. Igrači iz Italije i Hrvatske zaigrat će likove u 1957. godini kada obalom Istre vlada Imperium, središtem partizani, a među njima minglaju zombiji. Setting je preuzet iz poznate istoimene talijanske igre Sine Requie.

Ideja organizatora je da hrvatski igrači igraju Hrvate, a talijanski Talijane te da razrušeno i napušteno selo zaista bude razrušeno i napušteno selo. Događaj će trajti 12 sati – počet će 13. srpnja u 13:00, a završiti 14. srpnja u 2:00.

Više informacija o događaju možete saznati na Facebook grupi događaja:  Sine Requie Larp in Istria (Croatia).

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s