Što nam Ognjeni mač sprema za 2016. godinu?

Nakon duljeg razdoblja smanjene razine aktivnosti trenutno jedina domaća udruga isključivo posvećena LARP-u ukinula je članarinu i planira niz novih događanja. Evo što možemo očekivati od njih do kraja ove godine.

Godinama je Ognjeni mač bio sinonimom za fantasy LARP. To će se promijeniti. Iako je među igrama koje namjeravaju organizirati do kraja ove godine i jedna klasična fantazijska, ona čini tek manji dio ponude, a i sama će biti svojevrsni početak iznova.

Povratak fantasyju

Krenut ćemo upravo od nje. Igra, radno nazvana “Divlja krajina”, trebala bi se nadovezati na priču koja se godinama protezala kroz događanja održavana u zagrebačkom parku Maksimir, na terenu pored Jaske te drugim lokacijama.

Svijet će ostati isti, ali radnja će biti pomaknuta 200 godina naprijed, zbog čega će i likovi i zaplet krenuti od početka. “Nećemo se vraćati u prošlost”, rekao mi je Andrija Urban iz Ognjenog mača, koji će sa Svenom Horvatićem osmisliti i voditi novu igru.

Pođe li sve prema planu, očekujte tri poludnevna događanja na novoj lokaciji u Maksimiru, dvije gozbe i jednu trodnevnu igru pod vedrim nebom. Maksimirska događanja i dalje će biti besplatna, dok će ostala imati kotizaciju, uglavnom kako bi se pokrili troškovi najma terena/lokala.

Bit će korištena homebrew pravila Trinity, koje je udruga dosad isprobala u tek nekoliko događanja. Razmatra se i moguće povezivanje sa srodnim fantasy igrama u Srbiji, Bugarskoj i Grčkoj.

Orahovačke kronike 2
Orahovačke kronike 2015., foto: Joško Frančeski

“Orahovačke kronike idu dalje”

“Orahovačke kronike”, LARP alternativne povijesti koji je prošle godine privukao prilično pozornosti (i ponešto kontroverzi), trebao bi tijekom ove godine dobiti novi nastavak. Igru smještenu u srednji vijek i dalje će raditi isti tim – Tijana Migić, Mladen Miletić i Lovro Radovčić. Priča će biti nastavljena dvije godine nakon prošle igre. Pošto je igra povijesnog karaktera, udruga za “Orahovačke kronike” namjerava zatražiti financijsku potporu Grada Zagreba.

Novi postapokaliptični LARP

Ognjeni mač namjerava iskoračiti u nekoliko novih smjerova. Tako možemo očekivati novi postapokaliptično-fantazijski LARP “Degenesis”, koji će se odigravati u svijetu u kojem je Hladni rat ’60-tih godina prošlog stoljeća okončan nuklearnom katastrofom.

Glavni akteri su preživjeli koji su se uspjeli prilagoditi idućih deset godina. Glavna radnja vrtit će se oko magije i nastavljat će se iz događanja u događanje. Iza projekta stoje Tijana Migić i Lovro Radovčić.

Kako mi je rekla Tijana, pravila će biti minimalistička i slijedit će nordijske tradicije igranja. Likove će stvarati sami igrači. Bit će korišteno puno elemenata stvarne povijesti, modificirane fantazijskim pojedinostima. Jak naglasak bit će na atmosferi horora, zbog čega će održati pripremne radionice.

Igralo bi se na engleskom jeziku, kako bi se mogli uključiti i igrači iz inozemstva. Prva igra bi trebala biti noćna i trajati oko šest sati. Kasnije bi se proširila u dvodnevno ili trodnevno događanje.

U pripremi je i kratki kriminalistički LARP u nordijskom stilu, koji bi uskoro trebao imati prvo testiranje uživo. Više o njemu nakon playtesta.

Siro

Glavna fotografija: Udruga Ognjeni mač@Facebook

Oglasi

One thought on “Što nam Ognjeni mač sprema za 2016. godinu?

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s