Terra Nova

Terra Nova je novi fantasy LARP koji kreće u Hrvatskoj od 2012. Za razliku od dosadašnjih fantasy LARP-ova u Hrvatskoj baziranih na Amtgardu, Terra Nova je bazirana na načinu igre i pravilima najvećeg svjetskog LARP-a, ConQuest of Mythodea.

Ideja za pokretanjem LARP-a sa modernijim setom pravila koji je fleksibilniji i primjereniji roleplayu pojavila se sredinom 2000-ih, no nije zaživjela iz mnogih razloga. No želje jednog dijela igrača su jačale sve dok se nije krenulo u realizaciju novog LARP-a koja je započela 6.6.2011. dobivanjem dozvole za prijevod i korištenje pravila. Igrači su dobili priliku upoznati se s pravilima na dva kratka treninga u jesen 2011. i na uvodnoj gozbi u 17.3.2012., a prvi veliki LARP zakazan je za 1.-3.6.2012.

Terra Nova nije skupina igrača niti udruga, nego LARP koji je otvoren svima. U usporedbi s LARPovima baziranima na Amtgard sustavu, manje je sportskog karaktera, no daleko fleksibilniji po pitanju izrade i igranja likova te pruža izvrsnu okolinu za dobar roleplay. Svijet u kojem se igra odvojen je od svijeta u kojemu se događaju ostali LARP-ovi u Hrvatskoj, a priča će se bazirati na njegovom istraživanju i otkrivanju – od tuda proizlazi i naziv LARPa.

Osim samog novog seta pravila, svijeta i priče, Terra Nova će igračima pružiti još mnogo toga novog – novi način igranja, novu lokaciju, i novi način organizacije LARPa, kakvi su se pokazali vrlo uspješnima u inozemnom iskustvu. Organizatori vjeruju da će Terra Nova LARP također ostvariti pozitivan utjecaj i na druge LARPove u Hrvatskoj i regiji.

Terra Nova LARP se planira održavati jednom godišnje. Više informacija možete naći na stranici http://terranova.crolarper.com/ ili na Facebooku: http://www.facebook.com/terranovalarp.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s