Udruga Ognjeni Mač

Udruga “Ognjeni Mač” osnovana je u Zagrebu 5.11.2005.g. s ciljem organizacije i provođenja LARP-a u Hrvatskoj i edukaciji njezinih stanovnika o ovoj relativno novoj i zabavnoj aktivnosti.
LARP u Hrvatskoj postoji od sredine 90-tih, te se uglavnom igra na jedan te isti način već jako dugo. Udruga je osnovana i s ciljem da promjeni hrvatski LARP, da ga učini zanimljivijim i mlađoj populaciji te da ga modernizira u smislu sigurnije i zanimljivije igre.

Održavanjem LARP događaja i predstavljanjem LARP-a Udruga mladima nudi jedan zabavan, kreativan i maštovit hobi, koji je toliko popularan u inozemstvu da ga čak i neke škole koriste u edukaciji. Također, istraživanja pokazuju da LARP pomaže u izgradnji samopouzdanja, potiče timski rad, ali i toleranciju te međusobno poštovanje. Također, baviti se LARP-om znači provoditi obilje vremena u prirodi, uz pregršt fizičkih aktivnosti.
Prvi trodnevni LARP događaj Udruga je organizirala na Žumberku u izviđačkom kampu “Koretići”, u svibnju 2006.g, a od svibnja 2007.g. svaki mjesec redovito organizira jednodnevni događaj u gradskom parku Maksimir. U 2008. godini Udruga je počela svake godine organizirati dva velika četverodnevna događaja, Jaske.

U prostorijama udruge članovi mogu sudjelovati u raznim radionicama (od LARP oružja do oklopa, krojenja i šivanja, kao i raznih rekvizita za događaje), filmskim večerima, kratkim i zabavnim malim LARP-ovima ili pak uživati u ležernom druženju. Srednjovjekovne oklope (kožne, pune, pancirne košulje) i autentične kostime koje naprave članovi udruge osim na samim događajima, mogu se vidjeti i na raznim prezentacijama LARP-a i Udruge na televiziji, kao i na tematskim konvencijama, sajmovima itd.

KONTAKT

Adresa: Branimirova 85, 10000 Zagreb

Stranica: http://www.ognjenimac.hr/ 

e-mail: info@ognjenimac.hr

Facebook: Ognjeni Mač

Twitter: Ognjeni Mač

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s