LARP Majčin Gaj: Kratak pregled nedavne povijesti

Od nestanka Nepokorenog Kraljevstva zemlje između Istočne Monarhije (ili Novog Arakidskog Carstva, kako ga neki zovu) na istoku te Krvomeđa i Rajskih Vrhova na zapadu postale su opasne za putnike, mahom trgovce i svakojake poklisare.

Utočište u divljini potražile su zvijeri i čudovišta; šverceri, odmetnici i banditi; špijuni i ubojice; svi koji imaju razloga skrivati se, loviti u mutnom i djelovati pod okriljem noći, daleko od bilo kakvog zakona i reda. Jer do tih krajeva nije stiglo ništa opipljivije od glasa o veličini i moći Boga-Kralja na istoku, a pravednost časnog patuljka Zlatka Kramparića nije sezala puno dalje od granica njegove barunije.

Mnoge je putnike u nepreglednim šumama pojeo mrak. Neke bi nakon par tjedana našli, mrtve i opljačkane do gole kože. Drugima bi se, pak, nepovratno gubio svaki trag. Kao da su u zemlju propali. Sve češće se ne bi vratili ni oni poslani da potraže nestale, pa su s vremenom potrage bivale sve rjeđima. Uz vatre bi se noćom prepričavale priče kako je ta zemlja ukleta i prokleta zauvijek te kako će zbog toga sve veze istoka sa zapadom biti pokidane.

Stoga su se mnogi nemalo začudili kad je Ilija Majčin objavio svoj naum da se nastani u toj divljini. Vrtjeli su glavama u nevjerici, pitajući se što taj ludi iscjelitelj sad smjera…

Ilijina vatra

Za svoj novi dom Ilija je odabrao proplanak u šumi, nekoliko dana hoda sjeveroistočno od Banovog brijega i krčme “Kod posljednje straže”. Oko njegove su se vatre ubrzo počeli okupljati putnici namjernici – trgovci na putu u Istočnu Monarhiju ili iz nje, izaslanici, bjegunci od zakona i sile, barbari u potrazi za odgovorima na poruke poslane snovima… Radoznalima bi odgovarao da ga je ovdje poslala Majka, njegovo božanstvo, i da čeka da mu kaže što mu je činiti dalje.

No, nešto nije bilo u redu.

Još i prije no što se zaputio u divljinu Ilija je u potpunosti izgubio svoj iscjeliteljski dar. Čak su i Suze Majčine presušile. Nakon što je počeo živjeti u Majčinu Gaju, kako su putnici nazvali iscjeliteljev novi dom, Majka je zašutjela. A Iliji i putnicima počele su se dogadati čudne, zastrašujuće stvari.

Postalo je nemoguće bacati čarolije i čini od zalaska do izlaska Sunca, a sve bačene prije prestale bi djelovati. U blizini logora pojavili su se predmeti izradeni od zlata i dragulji kakve nitko već stoljećima nije vidio.

Jednom su prilikom nepoznati napadači zaskočili dvoje putnika, ostavivši ih naizgled mrtve. U rukama jednog od njih nađoše neobičan predmet, ocito magičan, koji je sjao plavkastim svjetlom. Drugi put putnike opsjedne duh iz davnih vremena, tražeći osvetu za sebe i svoj davno pobijeni narod, tražeći krv roblja i velikaša.

I krv bi prolivena

Svašta su Ilija i putnici pokušavali ne bi li pronašli rješenje zagonetki kojima taj kraj kao da je vrvio. Prizivali su boginju Moranu, ali kao da je i ona na kraju ostala bez glasa kojim bi odgovorila na zazive vjernih joj smrtnika.

U jednom trenutku proliše i Ilijinu krv, ali nije pomoglo. Ilija je na nekoliko sati nestao, hodeći samo njemu znanim tamnim putevima, a oko njegove vatre kao da je sama Smrt plesala. Mnogi izgubiše živote, ubijeni nožem iz mraka ili mačem suputnika, obuzetih nepoznatom mračnom silom, a u toj je strašnoj noći jedna čarobnica digla ruku na sebe.

Izdaja i bijeg

Tražeći odgovore, očajni Ilija je prošao gotovo sve naseljene zemlje u blizini. Put ga je nedavno odveo sve do udaljene Istočne Monarhije, gdje je stjecajem okolnosti sudjelovao u ubojstvu Boga-Kralja, dugo pripremanoj osveti barbara iz ponosnog klana Gavrana, izdavši pritom blisku prijateljicu i sestru po zvanju.

U zbrci i kaosu nastalom nakon smrti kralja, uspio je pod okriljem noći umaknuti iz Utvrde Svjetlosti. Slomljen i na rubu ludila, prizivajući smrt da mu skrati muke, Ilija se vraća jedinom utočištu koje poznaje – Majčinom Gaju.

No, ponovno oformljeni Arakidski vitezovi i tajnoviti pripadnici Obrtničke Zadruge, koji su pod skeptrom Boga-Kralja bili na pragu novog zlatnog doba, sigurno neće lako zaboraviti što se te večeri odigralo u kraljevskoj dvorani.

Kao što neće zaboraviti ni barbare. Prevrnut će nebo i zemlju dok ne osvete smrt svog vladara.

Pročitajte još i:
Što je LARP Majčin Gaj i što želi biti?

LARP Majčin Gaj: Što trebate znati o igri i lokaciji?

Drhtite, ponosne zemlje Zapada!

Komentiraj